به موسسه مالیاتی حسابداری رهافام خوش آمدید!
موسسه حسابداری مالیاتیموسسه حسابداری مالیاتیموسسه حسابداری مالیاتی
02188854146
02145293
info@hesabdarkomak.com
تهران، ابتدای بلوار کشاورز،پلاک 31 طبقه سوم جنوبی

نحوه محاسبه مالیات تکلیفی

نحوه پرداخت مالیات تکلیفی به چه صورت هست؟

پرداخت مالیات تکلیفی با توجه به گروهی که در آن هستید دارای روش‌های مختلفی است. باید توجه داشته باشید که گاهی پرداخت مالیات به صورت آنلاین و گاهی به صورت حضوری انجام می‌پذیرد. چنانچه در زمان درست اقدام به پرداخت آن نمایید، پرداخت این نوع مالیات برای شما کار بسیار ساده‌ای خواهد بود.


محاسبه مالیات تکلیفی بستگی به نوع درآمد و معاملات افراد و شرکت‌ها دارد. اغلب کشورها دارای سیستم‌های مالیاتی متنوعی هستند که هر کدام دارای قوانین و مقررات خاص خود می‌باشند. برای محاسبه مالیات تکلیفی، معمولاً از درصدی از مبلغ درآمد یا معاملات استفاده می‌شود. 
اگر نیاز به مشاوره مالیاتی دارید، توصیه می‌شود که از مشاوران مالیاتی حرفه‌ای در این زمینه کمک بگیرید تا بروز خطا در محاسبه مالیات شما را تا حدود بسیار زیادی کاهش دهند. 
موسسه مالیاتی حسابداری رهافام در این مسیر همراه شما خواهد بود 

ثبت در خواست پنل حسابدار کمک

تفاوت مالیات تکلیفی و مالیات عملکرد در چیست؟


از اشتباهات متداول برخی مودیان این است که تفاوت مالیات تکلیفی و مالیات عملکرد را نمی‌دانند. در ادامه تفاوت این دو را شرح می‌دهیم:

مالیات عملکرد: از محاسبه درآمد افراد حاصل می‌شود یعنی درآمد افراد به هر میزانی که باشد با ارسال اظهارنامه مالیات آن تعیین شده و سپس توسط خود مؤدی به سازمان امور مالیاتی پرداخت می‌گردد. مثل مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی یا شرکت‌ها
مالیات تکلیفی: توسط شخصی غیر از مودی دریافت و به سازمان امور مالیاتی پرداخت می‌شود. مثل مالیات حقوق یا مالیات اجاره

از مهم ترین تفاوت های مالیات تکلیفی و مالیات عملکرد، شخص مسئول پرداخت مالیات می باشد. در واقع در مالیات تکلیفی، کارفرما مکلف است مبلغ مالیات را از مودی کسر و به اداره مالیات پرداخت نماید، اما در مالیات عملکرد، خود مودی به طور مستقیم مسئول پرداخت مالیات می باشد.

یکی دیگر از تفاوت های مالیات تکلیفی و مالیات بر درآمد آن است که در مالیات تکلیفی، سود و زیان شخص تاثیری در میزان مالیات او ندارد و شخص مکلف است مطابق گروه شغلی خود و تعرفه مشخص مالیات تکلیفی را پرداخت نماید، اما در مالیات عملکرد، سود و زیان از درآمد خالص کسر می شود.

همچنین زمان پرداخت مالیات تکلیفی بدین شرح است که چنانچه درآمد به صورت ماهیانه دریافت شود؛ پرداخت کننده نیز مکلف به پرداخت ماهیانه مالیات می باشد و در مواردی مانند حق الوکاله یا قرارداد مضاربه که درآمد به صورت ماهیانه اخذ نمی شود، پرداخت آن منوط به زمان قرارداد تنظیمی میان طرفین می باشد، اما زمان پرداخت مالیات عملکرد بدین شرح است که اشخاص حقوقی حداکثر 4 ماه پس از پایان سال مالی فرصت دارند، اظهارنامه عملکرد خود را به سازمان امور مالیاتی تسلیم نمایند، اما این مهلت برای اشخاص حقیقی تا 31 خرداد سال بعد در نظر گرفته شده است.

مالیات تکلیفی باید توسط چه افرادی پرداخت شود؟

 

مالیات تکلیفی بر درآمد حقوق توسط کارفرما، مالیات تکلیفی بر درآمد اجاره ملک توسط شخص حقوقی مستاجر، مالیات تکلیفی بر نقل و انتقال سهام توسط انتقال دهنده سهام یا سهم الشرکه، مالیات تکلیفی مضاربه توسط عامل یا مضارب، مالیات تکلیفی بر حق الوکاله وکیل توسط وکیل، مالیات تکلیفی بر ارزش افزوده توسط فروشنده و مالیات تکلیفی پیمانکاری پس از کسر از دستمزد پیمانکار توسط کارفرما به اداره مالیات پرداخت می شود.

 

میزان مالیات تکلیفی 1404 چند درصد است؟


پس از شناخت افرادی که مکلف به پرداخت مالیات تکلیفی هستند؛ برای بسیاری از این اشخاص این سوال مطرح می شود که میزان مالیات تکلیفی ۱۴۰۴ چند درصد است؟ که پاسخ آن در ادامه مورد بررسی قرار می گیرد. درصد مالیات تکلیفی بر درآمد حقوق با توجه به میزان درآمد متفاوت می باشد. بدین صورت که با توجه میزان درآمد ماهیانه نرخ مالیاتی بین 0% تا 30% متغیر می باشد.

همچنین یکی دیگر از انواع مالیات تکلیفی مالیات بر حق الوکاله می باشد که در این نوع از مالیات وکلا موظف هستند، مبلغ 5 درصد حق الوکاله ای را که با موکل خود توافق می کنند، به عنوان مالیات تکلیفی به اداره مالیات پرداخت نمایند. علاوه بر این، نرخ مالیات نقل و انتقال سهام به عنوان یکی دیگر از انواع مالیات تکلیفی به میزان 4 درصد ارزش اسمی سهام می باشد.

در مالیات پیمانکاری نیز کارفرما موظف است پیش از پرداخت حق الزحمه پیمانکار، مبلغ 3 درصد از کل دستمزد پیمانکار را به عنوان مالیات به اداره مالیات پرداخت نماید و نرخ مالیات تکلیفی درآمد اجاره با توجه به ماده 53 قانون مالیات های مستقیم برای اشخاص حقوقی به صورت ۲۵ درصد ثابث پیش بینی شده است. میزان نرخ مالیات بر ارزش افزوده به میزان 9 درصد است.

لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال 1404، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.

سایت مالیات تکلیفی 1404

همانطور که بیان شد؛ اشخاصی همچون کارفرمایان، اشخاص حقوقی مستاجر املاک، وکلا، عامل در عقد مضاربه، انتقال دهندگان سهام یا سهم الشرکه، فروشندگان در رابطه با مالیات تکلیفی ارزش افزوده و پیمانکاران مکلف به پرداخت مالیات تکلیفی هستند، اما ممکن است بسیاری از افراد با این چالش مواجه شوند که چطور می توانند با مراجعه غیر حضوری و به صورت اینترنتی مالیات خود را پرداخت نمایند.

لذا؛ در این قسمت از مقاله؛ سایت مالیات تکلیفی ۱۴۰۴ معرفی می شود. متقاضیان به منظور پرداخت مالیات تکلیفی 1404 لازم است به سایت درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir مراجعه نمایند. هم چنین، دسترسی به این سامانه از طریق سایت خود سازمان مالیات به آدرس tax.gov.ir نیز فراهم است.

اطلاع رسانی مالیاتی، ثبت اظهارنامه الکترونیک، صدور یا تمدید گواهی موضوع ماده 186 قانون مالیات های مستقیم، ارائه فهرست مالیات حقوق الکترونیک، درگاه ملی خدمات الکترونیک، سامانه پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان، ارائه خدمات در راستای صورت معاملات فصلی الکترونیکی و ثبت الکترونیکی اعتراضات و شکایات از دیگر خدمات سایت tax.gov.ir می باشد.

نحوه محاسبه و جدول تعرفه مالیات تکلیفی ۱۴۰۴

در این قسمت  نحوه محاسبه و جدول تعرفه مالیات تکلیفی ۱۴۰۴ ارائه می شود. در واقع مالیات بر درآمد حقوق یکی از اصلی ترین منابع درامدی برای دولت به شمار می آید که تمام کارفرمایان مکلف به پرداخت آن می باشند. مالیات تکلیفی بر درآمد حقوق مطابق جدول ذیل محاسبه می شود:

مطابق جدول فوق درآمدهای ماهانه از صفر تا 240 میلیون ریال و همچنین درآمد سالانه بین صفر تا دو میلیارد و هشتصد و هشتاد و هشت میلیون معاف از پرداخت مالیات می باشند و برای محاسبه مالیات سایر مبالغ درآمد حسب مورد نرخ مالیاتی 10%، 15%، 20%، 25% و 30% در نظر گرفته شده است. جدول نرخ سایر انواع مالیات تکلیفی به شرح زیر می باشد:

همانطور که بیان شد؛ مالیات بر درآمد حقوق، مالیات بر حق الوکاله، مالیات بر نقل و انتقال سهام، مالیات پیمانکاری و مالیات تکلیفی بر درآمد اجاره از انواع مالیات تکلیفی محسوب می شوند که در جدول فوق نرخ هر یک از این نوع مالیات ها بیان شده است و اشخاص می توانند از طریق سایت سازمان امور مالیاتی کشور اقدام به پرداخت آن نمایند.

نحوه پرداخت مالیات تکلیفی 1404

پس از معرفی انواع مالیات تکلیفی و بیان نرخ هر یک از آن ها، ممکن است که برای افراد این سوال مطرح شود که نحوه پرداخت مالیات تکلیفی ۱۴۰۴​ به چه صورتی است؟ به همین دلیل، در این بخش توضیحاتی راجع به مراحل و نحوه پرداخت این نوع مالیات ارائه می گردد.

به طور کلی باید بیان نمود که روش پرداخت مالیات تکلیفی برای گروه‌ های مختلف، متفاوت می باشد. برای برخی از این گروه‌ ها نظیر مالیات بر ارزش افزوده و مالیات حقوق، سامانه‌ های آنلاین وجود دارد که مهم ترین آن، سایت سازمان امور مالیاتی کشور  می باشد.

در برخی از گروه‌ های دیگر، فرد می تواند با در دست داشتن اسناد و مدارک به اداره مالیات مراجعه کنند. بعد از مراجعه به نزدیک‌ ترین اداره مالیاتی، با دریافت فیش مربوطه، شخص می‌ تواند اقدامات لازم به‌ منظور پرداخت مالیات تکلیفی را انجام دهد.

جریمه عدم پرداخت مالیات تکلیفی

مالیات تکلیفی چیست