به موسسه مالیاتی حسابداری رهافام خوش آمدید!
موسسه حسابداری مالیاتیموسسه حسابداری مالیاتیموسسه حسابداری مالیاتی
02188854146
02145293
info@hesabdarkomak.com
تهران، ابتدای بلوار کشاورز،پلاک 31 طبقه سوم جنوبی

حل اختلاف مالیاتی

هر آنچه که در مورد هیات حل اختلاف مالیاتی لازم است بدانید!

هیات بدوی مالیاتی یکی از مراجع رسیدگی کننده به اختلافات ناشی از محاسبه و دریافت مالیات ها می باشد که بر مبنای ماده ۲۱۶ قانون مالیات های مستقیم برای رسیدگی به شکایات ناشی از تصمیمات مالیاتی، تشکیل گردیده است. رسیدگی به شکایت‌هایی که در هیات های حل اختلاف مالیاتی مطرح می شود، به صورت فوری و خارج از نوبت صورت می پذیرد. مطابق با ماده مذکور آرایی که توسط هیات بدوی مالیاتی صادر می شوند، قطعی هستند، یعنی بلافاصله پس از صدور و ابلاغ، می بایست اجرا شوند.

شما با مشاوره مالیاتی در شرکت حسابداری رهافام در اصل از ضررهای آینده کسب و کار خود  جلوگیری میکنید و با این کار کسب وکار خودتان را بیمه میکنید.

شما با مشاوره مالیاتی در شرکت حسابداری رهافام در اصل از ضررهای آینده کسب و کار خود  جلوگیری میکنید و با این کار کسب وکار خودتان را بیمه میکنید.

وظیفه هیئت های حل اختلاف مالیاتی تجدیدنظر چیست ؟

ماده 247 قانون مالیات های مستقیم در خصوص این هیئت ها اظهار داشته که این هیئت ها صلاحیت رسیدگی نمودن به اعتراضاتی را دارند که نسبت به آرایی صورت گرفته که از هیئت های حل اختلاف بدوی صادر شده است. یعنی وقتی هیئت حل اختلاف بدوی رای صادر می‌کند و این رای توسط مودی مالیاتی و یا سازمان امور مالیاتی مورد اعتراض است، باید به هیئت حل اختلاف تجدیدنظر ارجاع شده و درآن جا بعد از بررسی مجدد حکم صادر شود.

چنانچه بین مودی و سازمان امور مالیاتی اختلافی که ناشی از قانون مالیات های مستقیم یا مالیات بر ارزش افزوده  به وجود آید مراجع رسیدگی متعددی برای ارائه شکایت یا درخواست رسیدگی مجدد وجود دارد. از جمله این مراجع می توان به هیات حل اختلاف مالیاتی بدوی، هیات حل اختلاف تجدیدنظر، هیات موضوع ماده ۲۵۱ مکرر، هیات موضوع ماده ۲۵۱، هیات موضوع ماده ۲۱۶ و دیوان عدالت اداری و سایر مراجع اشاره نمود. 

نحوه اعتراض به رای هیات بدوی مالیاتی

مودی به مدت 30 روز از تاریخ ابلاغ برگ تشخیص مالیاتی (ابلاغ واقعی) فرصت دارد که نسبت به آن اعتراض کند. در صورتی که دلایل و مدارک ارائه شده توسط مودی، توسط ممیزان سازمان امور مالیاتی، کافی تشخیص داده نشود، پرونده به هیات حل اختلاف مالیاتی ارجاع داده می شود.

بر اساس ماده 247 قانون مالیات‌های مستقیم، رای صادر شده از سمت هیات بدوی حتماً باید اجرا شود؛ اما امکان اعتراض به رای وجود دارد. یعنی مودی باید مالیات را (به صورت پول نقد، وثیقه و …) پرداخت کند؛ اما در صورت تجدید نظر در رای، این مبلغ، قابل برگشت است.

یک جلسه مشاوره حضوری در امور مالیاتی خود را به صورت رایگان بگیرید!

مطابق ماده 247، اعضای هیات حل اختلاف، نباید پیشتر در مورد موضوع اختلاف رای داده باشند؛ علاوه بر این پس از صدور رای نیز اگر مودی یا سازمان امور مالیاتی ( به استناد عدم رعایت قوانین یا نقص رسیدگی) نسبت به آن اعتراضی داشته باشد، پرونده وارد مرحله بررسی توسط هیات حل اختلاف تجدید نظر می گردد. در صورتی که اعتراضی در کار نباشد، رای هیات بدوی، قطعی تلقی می شود.

علاوه بر آنچه گفته شد، مطابق ماده 250 قانون مالیات‌های مستقیم، اگر هیات بدوی، برگ تشخیص را رد را مبلغ مالیات را تعدیل کند، باید نسخه ای از رای هیات را به همراه رونوشت برگ تشخیص، برای دادستان انتظامی مالیاتی ارسال کند، تا به آن رسیدگی شود و در صورت تشخیص تخلف، اقدامات لازم برای تعقیب متخلف صورت گیرد.

وظایف هیات حل اختلاف بدوی مالیاتی چه مواردی می باشد؟

تشخیص، احراز و تائید مطالبه مالیات از غیر مودی.
صدور قرار تامین طبق ماده ۱۶۱ قانون مالیات های مستقیم مصوب ۱۳۶۶ و اصلاحات بعدی.
تعیین ضرایب مالیاتی مطابق تبصره ۳ ماده ۱۵۴ قانون مالیات های مستقیم مصوب ۱۳۶۶.

ساختار و ترکیب اعضا هیئت های حل اختلاف بدوی

یک نفر نماینده سازمان امور مالیاتی کشور
یک نفر از میان قضات بازنشسته یا حقوقدانان مطلع در امور مالیاتی با شرط وثاقت و امانت به درخواست سازمان امور مالیاتی و انتخاب رئیس کل دادگستری هر استان
یک نفر نماینده از اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران، اتاق تعاون ایران، مجامع حرفه ای، جامعه حسابداران رسمی ایران، جامعه مشاوران رسمی مالیاتی ایران، اتاق اصناف ایران، شورای اسلامی شهر، کانون وکلا، مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده که برای سه سال منصوب می شوند. مودی همزمان با اعتراض به برگ تشخیص یا مطالبه مالیات، یکی از مراجع این بند را به عنوان نماینده خود جهت شرکت در جلسات هیات حل اختلاف بدوی مالیاتی معرفی می نمایند.

ارتباط با ما

  • تهران، ابتدای بلوار کشاورز،پلاک 31 طبقه سوم جنوبی
  • 021-45293
    021-88854146
  • info@hesabdarkomak.com

دانلود بروشور

چنانچه برگ تشخیص مالیاتی ابلاغ قانونی شده باشد و یا همزمان با اعتراض مودی نماینده خود را اعلام ننموده باشد، با توجه به نوع فعالیت مودی یا موضوع مالیات مورد رسیدگی، از بین نمایندگان مزبور یک نفر انتخاب می شود.

جلسات هیات حل اختلاف بدوی مالیاتی، با حضور هر سه نفر رسمیت می یابد و رای هیات با اکثریت آراء قطعی و لازم الاجرا می گردد اما در رای صادره نظر اقلیت نیز باید قید شود.

چک لیست مالیاتیت رو چک کردی؟

چک لیست مالیاتی رهافام

برگ دعوت به جلسه استماع هیات حل اختلاف بدوی چیست؟

برگ دعوت به جلسه استماع هیات حل اختلاف بدوی همان ابلاغیه وقت رسیدگی می باشد. وقت رسیدگی هیات حل اختلاف بدوی مالیاتی، جهت حضور مودی یا نماینده مودی و نیز اعزام نماینده اداره امور مالیاتی باید به آنها ابلاغ شود. فاصله تاریخ ابلاغ و روز تشکیل جلسه هیات نباید کمتر از ده روز باشد مگر با درخواست مودی و موافقت واحد مربوط.

عدم حضور مودی یا نماینده مودی و نیز نماینده اداره امور مالیاتی مربوط مانع از رسیدگی هیئت و صدور رای نخواهد بود.

صدور رای در هیات بدوی مالیاتی

در قانون مالیات های مستقیم، هیچگونه موعد مشخصی برای انشاء و صدور رای توسط هیات حل اختلاف مالیاتی تعیین نشده است اما اصل کلی حقوق مالیاتی (سرعت) ایجاب می کند که به محض پایان رسیدگی هیات، انشای رای صورت گیرد.
از این رو پس از پایان رسیدگی نسبت به اختلاف مالیاتی، هیات حل اختلاف بدوی مالیاتی مکلف به انشای فوری رای می باشد.
رای صادره از هیات های حل اختلاف بدوی مالیاتی باید حاوی نکات ذیل باشد:

  • شماره ی رای با ذکر تاریخ و شماره پرونده.
  • مشخصات مودی مالیاتی و نشانی وی.
  • منبع مالیاتی مورد اعتراض.
  • سال مورد اعتراض.
  • خلاصه اظهارات مودی مامور مالیاتی.
  • کدملی و کدپستی مودی.
  • ذکر اصول و مواد قانونی مورد استناد در رای.
  • ماخذ در آمد مشمول مالیات یا ماخذ محاسبه ی مالیات مورد مطالبه و مورد رای به عدد و حروف.
  • مشخصات و سمت اعضای هیات رسیدگی کننده به همراه امضای آنها.
  • قید نظر اقلیت در برگ رای.

ما در رهافام برای مشکلات مالیاتی شما راه حل ساده ای داریم!

ثبت در خواست پنل حسابدار کمک

سبد خرید (0 مورد)