به موسسه مالیاتی حسابداری رهافام خوش آمدید!
موسسه حسابداری مالیاتیموسسه حسابداری مالیاتیموسسه حسابداری مالیاتی
02188854146
02145293
info@hesabdarkomak.com
تهران، ابتدای بلوار کشاورز،پلاک 31 طبقه سوم جنوبی

سوالات متداول

سوالات متداول

پاسخ پرسش های مالیاتی خود را در رهافام بیابید!

شما میتوانید سوالات خود را در زمینه انجام امور مالیاتی،مشاوره مالیاتی و حسابداری از ما بپرسید

براساس تبصره ۲ ماده ۱۹۰ قانون مالیات های مستقیم، اگر فاصله بین اعتراض نسبت به برگه تشخیص تا زمان قطعی شدن مالیات، بیشتر از ۱۲ ماه شود، جریمه فقط طی ۱۲ ماه، قابل مطالبه می باشد.

بله. تمام اشخاص حقیقی یا حقوقی که صاحب املاک تجاری می باشند و املاک خود را اجاره دادند، درآمد حاصل از این امر، مشمول مالیات است و باید در مهلت مقرر، اظهارنامه مالیات بر درآمد اجاره خود را تسلیم کند و اطلاعات آن را در سامانه ثبت نماید

خیر. تنها با گرفتن یک کد کاربری و رمز عبور می توان تمام اظهارنامه های اجاره بر درآمد را ارسال کرد.

بله. هنگام ثبت نام شماره اقتصادی، دریافت کد ۴۵ مورد نیاز است.

ثبت اظهارنامه املاک فقط مختص اشخاص حقیقی می باشد و شخص حقوقی در همان اظهارنامه اشخاص حقوقی می بایست اطلاعات ملک خود را ثبت نماید.

براساس تبصره ماده ۲۲۶ قانون مالیات‌های مستقیم، اگر به هر دلیلی، در اظهارنامه یا ترازنامه یا حساب سود و زیان تسلیمی، اشتباهی رخ داده است، مودی ظرف ۳۰ روز از تاریخ انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه، می‌تواند نسبت به رفع اشتباهات اقدام کند و اسناد و مدارک اصلاحی را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهد. ولی توجه کنید که تاریخ تسلیم اظهارنامه، همان تاریخ ارائه اظهارنامه اول است.

براساس ماده ۳ دستورالعمل اجرایی موضوع ماده 22 آیین نامه اجرایی قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان که مصوب پانزدهم آبان ماه سال ۱۳۸۹ مجلس می باشد، فقط بخشی از درآمدهای شرکت دانش بنیان که توسط کارگروه ارزشیابی و تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان، مصداق فعالیت دانش بنیان باشند و در سال مالی مشخص به سازمان امور مالیاتی ارسال شده است از پرداخت مالیات معاف می باشد. به عبارتی مشمولیت مالیاتی این شرکت ها در موقع تسلیم اظهارنامه، بر دوش کارگروه مصادیق فعالیت های دانش بنیان هست که به صورت سالانه و بعد از ارزشیابی دوره ای و بررسی مستندات و مدارک شرکت، مراتب را به طور رسمی و مکتوب به سازمان امور مالیاتی اعلام می‌کنند.

به عبارتی منظور همان ارزش افزوده خرید و فروش کالا یا خدمات ابراز شده توسط مودی در اظهارنامه ارائه شده به سازمان در زمان مقرر هست. به این معنی که ارقام مندرج در صورت سود و زیان و حساب درآمد و هزینه باید با تکیه بر اسناد و مدارک مثبه باشد.

زمان بررسی مالیاتی، بازه زمانی است که طبق قانون مالیات های مستقیم، مامور مالیاتی مجاز می باشد مالیات متعلق به درآمد مشمول مالیات و یا بقیه پایه های مالیاتی را مشخص و اخذ کند. بعد از گذشت این مهلت، این اجازه از ایشان سلب می شود. طبق ماده 156 قانون مالیات های مستقیم، این زمان برای مودی که در مهلت مقرر، ‌ اظهارنامه مالیاتی را تسلیم سازمان کرده، 1 سال از انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه مالیات عملکرد می باشد. اگر در زمان مقرر تسلیم نکرده باشد یا براساس قانون، موظف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی در سر رسید نباشد، طبق ماده 157 قانون م. م، زمان بررسی مالیاتی، ۵ سال از تاریخ سر رسید پرداخت مالیات می باشد. به این معنی که سازمان، صرفا قادر است تا ۵ سال از سر رسید، موضوع هر یک از منابع مالیاتی را به شرط وجود شواهد جدید، بررسی کند و بعد از آن این اجازه سلب خواهد شد. پس اگر مودی اظهارنامه ای را ارائه کند یا ترازنامه و حساب سود و زیان را تسلیم کند و بعد از تشخیص علی الراس و صدور برگه، اثبات شود که مودی، دارای فعالیت هایی بوده است که درآمد آن را کتمان کرده است، مالیات با محاسبه درآمد ناشی از آن کتمان فعالیت مذکور، دوباره محاسبه خواهد شد.

به طور کلی اشخاص حقیقی مانند تجار  یا کسبه و اشخاص حقوقی مانند شرکت های ملزم هستند که اظهارنامه مربوط به سال مالیاتی ۱۴۰۲ را تکمیل کرده تا نسبت به تعیین میزان مالیات آن ها اقدام شود که جزئیات مربوط به آن در مقاله آمده است .

مهلت ثبت نام اظهارنامه 1402 هنوز اعلام نشده اما بر اساس سال گذشته این مهلت برای اشخاص حقیقی، تا 31 خرداد ماه و برای اشخاص حقوقی تا پایان تیر ماه 1402 خواهد بود که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.

برای پرکردن و ارسال اظهارنامه مالیاتی باید به سایت tax.gov.ir مراجعه نموده و از قسمت خدمات اصلی گزینه اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی یا حقوقی را انتخاب کنید که جزئیات آن در متن مقاله توضیح داده شده است.

بله. حکم این ماده درباره کتمان درآمد در اظهارنامه های ارائه شده و یا هزینه های غیر واقعی جاری می باشد.

جریمه دیرکرد از زمان ابلاغ برگه تشخیص اصلی یا متمم تا زمان پرداخت جریمه محاسبه می شود و از مودیان اخذ خواهد گردید.

جریمه دیرکرد از زمان انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه قادر به محاسبه و مطالبه خواهد بود.

پاسخ سوالتان را پیدا نکردید؟

در صورتی که پاسخ خود را درلیست بالا نیافتید سوال خود را برای ما بفرستید،همکاران ما در رهافام در سریع ترین زمان ممکن شما را راهنمایی می نمایند.

آدرس:

تهران، ابتدای بلوار کشاورز،پلاک 31 طبقه سوم جنوبی

َشماره های تماس:

021-452934
021-88854146
09195714557

ایمیل:

info@hesabdarkomak.com