به موسسه مالیاتی حسابداری رهافام خوش آمدید!
موسسه حسابداری مالیاتیموسسه حسابداری مالیاتیموسسه حسابداری مالیاتی
02188854146
02145293
info@hesabdarkomak.com
تهران، ابتدای بلوار کشاورز،پلاک 31 طبقه سوم جنوبی

اصلاح صورت معاملات فصلی

اصلاح صورت معاملات فصلی

اصلاح صورت معاملات فصلی  در چه مواردی انجام می‌ شود؟
با توجه به دقت و تمرکز در ارائه صورت معاملات فصلی، طبق دستورالعمل اجرایی ماده 169 مکرر ، رخ دادن اشتباهات، یکی از عوامل اصلی رد شدن این گزارشات به سازمان امور مالیاتی است. مشکل اصلی مودیان پس از ارائه گزارشات فصلی، نحوه اصلاح صورت معاملات فصلی موارد اشتباه ثبت شده در گزارشات آفلاین و آنلاین است. اما امکان دارد گزارش های خرید و فروش فصلی در بعضی از مواقع نیاز به اصلاح داشته باشند.

اصلاح معاملات فصلی و ویرایش فیلدهای اصلی و فرعی گزارش معاملات فصلی ماده 169 یکی از مواردی است که می‌تواند از چند جهت برای شرکت‌ها چالش به وجود آورد. یادگیری نحوه انجام ویرایش یکی از نیازهای کاربران در این زمینه است. از طرفی هم اصلاح کردن بخشی از اطلاعات می‌تواند کاربران را مشمول جریمه کند. جریمه‌هایی که بر حسب درصدی از مجموع معامله محاسبه می‌شود. 

ویرایش گزارش خرید و فروش فصلی معمولا به چند دلیل زیر اتفاق می‌افتد:

♦️ ثبت فاکتور اضافه یا تکراری

♦️ اشتباه در ثبت مبالغ فاکتورها، به فرض فاکتور 200.000.000 ریالی به مبلغ 20.000.000 ریال ثبت شود

♦️ عدم ثبت یک یا چند مورد و موضوع فاکتور

چه زمانی معاملات فصلی را اصلاح می کنیم؟

اصلاح و یا ویرایش معاملات فصلی می‌تواند دلایل موجه و غیرموجه متعددی انجام شود؛ گاهی برای ثبت فاکتور جدید، اصلاح فاکتور، تغییر طرف معامله و گاهی هم برای تغییر مبلغ معامله انجام می‌شود. در مواردی بخش‌های مختلف شرکت، تعدادی از صورتحساب و فاکتورها را دیر به بخش حسابداری می‌رسانند، گاهی هم حساب‌دارها با وجود آگاهی از انجام یک معامله و به علت نداشتن مدارک کافی، یک معامله با مبلغ حدودی را گزارش می‌دهند؛ این موارد باعث می‌شود که شرکت‌ها با وجود به کار گرفتن نیروی متخصص در بخش حسابداری، به اصلاح معاملات فصلی نیاز داشته باشند. برخی از ویرایش‌ها می‌تواند برای شرکت عواقبی مانند جریمه به همراه داشته باشد و در مواردی هم می‌توان بدون پرداخت جریمه، معاملات فصلی را اصلاح کرد.

نحوه اصلاح معاملات فصلی پیش از ثبت نهایی

اگر پیش از ثبت نهایی و دریافت کد رهگیری متوجه اشتباه موجود در گزارش شده‌اید، می‌توانید بدون نگرانی آن را به گونه‌ای که می‌خواهید ویرایش و سپس ارسال کنید. همان طور که پیشتر اشاره کردیم، شما برای ارسال گزارش فصلی می‌توانید از دو شیوه آنلاین و نرم‌افزار آفلاین استفاده کنید. اگر از شیوه آنلاین استفاده می‌کنید، ابتدا از طریق سایت رسمی سازمان امور مالیاتی کشور و گزینه معاملات فصلی، وارد حساب کاربری خود شوید.

حال از لیست معاملات فصلی خود، فصل آخری که هنوز ثبت نهایی نکرده‌اید را انتخاب کنید. در پایین صفحه روی گزینه جزئیات کلیک کنید. از بین لیست موجود در گزارش این فصل خود، گزینه‌ی مورد نظر خود را انتخاب کنید. همان طور که مشاهده می‌کنید زیر جزئیات گزارش به نمایش در آمده و قابل اصلاح است.

در صورتی هم که از نرم‌افزار آفلاین سازمان امور مالیاتی کشور استفاده می‌کنید، ابتدا نرم‌افزار خود را باز کنید. در لیست معاملات فصلی، فصل مورد نظر خود را انتخاب کرده و لیست معاملات خود را مشاهده می‌کنید. در این بخش می‌توانید معاملات خود را حذف، اضافه یا ویرایش کنید. پس از اصلاح، لیست معاملات خود را لطفا دوباره بررسی کنید تا دچار چالش‌های پس از ثبت و ارسال معاملات فصلی نشوید

نحوه اصلاح معاملات فصلی پس از ثبت نهایی

برای این کار به صفحه مورد نظر از سایت اداره امور مالیاتی کشور به آدرس:
https://tax.gov.ir/Pages/HomePage
مراجعه کرده و با نام کاربری و رمز عبور خود وارد حساب کاربری شوید. وارد لیست معاملات فصلی گذشته خود شوید. فصل مورد نظر خود را که باید اصلاح شود، انتخاب کنید. در پایین صفحه گزینه جزئیات را مشاهده می‌کنید. روی گزینه جزئیات کلیک کنید تا وارد جزئیات معامله‌ی این فصل شوید.
در این صفحه مجموعه‌ای از اطلاعات از جمله:‌ مبلغ کالا و خدمات، مبلغ تخفیف، مالیات مکسوره، مشخصات طرف حساب، مالیات ارزش افزوده، عوارض ارزش افزوده و سایر زیر جزئیات معامله را مشاهده می‌کنید.

حال این معامله که از قبل ثبت نهایی شده و کد رهگیری هم برای آن صادر شده، فقط برای یک بار، برای شما قابل اصلاح است. پس برای اصلاح آن اصلا عجله نکرده و با دقت فرم را تکمیل کنید. در پایان تیک گزینه «من با ویرایش موافقم» را فعال کرده و در پایین صفحه گزینه ثبت را انتخاب کنید. دقت کنید که این معامله از قبل ثبت نهایی شده و با همین گزینه ثبت کار تمام است. اگر قصد حذف این معامله را دارید، در پایین این معامله تیک گزینه «با حذف موافقم» را فعال کرده و گزینه حذف را در پایین صفحه انتخاب کنید.

ثبت در خواست پنل حسابدار کمک

آیا اصلاح معاملات فصلی جریمه دارد؟

در مواردی بله و در مواردی هم خیر. اگر پیش از ارسال نهایی و دریافت کد رهگیری بخواهید گزارش معاملات فصلی خود را ویرایش کنید، می‌توانید این کار را بدون جریمه انجام دهید. در صورتی که زمان مقرر برای ارسال گزارش به اتمام رسیده باشد و شرکت‌ها اقدام به ارسال گزارش خود کنند معادل 1 درصد از معاملات خود جریمه می‌شوند. کاربران می‌توانند یک با معاملات ارسالی خود را پس از ثبت، ویرایش کنند که در مواردی مشمول جریمه می‌شوند. در ادامه به تعدادی از این موارد می‌پردازیم:

  • در صورتی که بخواهید مبلغ معامله‌ی خود را پس از ارسال نهایی معاملات فصلی ارسال کنید، دو مورد اتفاق می‌افتد: یا مبلغ جدید بیشتر از مبلغ گذشته است، یا مبلغ جدید کمتر از مبلغ گذشته است. اگر مبلغ جدید کمتر از مبلغ گذشته باشد، مشمول جریمه نمی‌شوید. اگر مبلغ جدید بیشتر از مبلغ گذشته باشد، به اندازه یک درصد معامله مشمول جریمه خواهید شد.
  • در صورتی که بخواهید طرف معامله خود را ویرایش کرده و شخص یا شرکت دیگری را به جای آن جایگزین کنید، مشمول جریمه‌ی یک درصدی از حجم معامله خواهید شد؛ زیرا در صورت عوض کردن طرف معامله، به معنی ایجاد کردن یک معامله جدید و حذف معامله گذشته است.

در صورتی که برای ویرایش معامله، طرف معامله را تغییر نداده و مبلغ معامله را هم افزایش ندهید، می‌توانید سایر بخش‌های اطلاعاتی را بدون نگرانی از بابت جریمه، اصلاح کنید. بر اساس ماده ۱۵۷ قانون مالیات‌های مستقیم، مهلت رسیدگی به جرائم معاملات فصلی ماده ۱۶۹، فارغ از زمان تسلیم فهرست، برابر با گذشت نهایتاً ۵ سال از تاریخ انقضای ارسال اظهارنامه مالیاتی سال مربوطه است. 

گزارشات فصلی

نحوه ارسال گزارشات فصلی

آخرین مهلت ارسال گزارشات فصلی

استفاده از حد نصاب در معاملات کوچک

تجمیعی در معاملات فصلی چیست

جرائم عدم ارسال صورت معاملات فصلی

آموزش صورت معاملات فصلی ماده 169

معافیت های صورت معاملات فصلی